onsdag 17 februari 2010

Heldag eller helande dag?

Idag är det full arbetstid som gäller. 08.30 besök hos kiropraktorn, helande behandling för mina axlar och rygg. Kl. 09.00- 16.30 kurs i att Boka möten på TRR (heldag). 16.30 är det nätverk som gäller. Ska träffa min underbara kompisar från Expertiden. Nu är ingen av dessa tjejer kvar där, utan vi har olika sysselsättningar allihop. Helt underbart helande möte. 18.30-21.00 är det ordförandeträff i handboll för västra östgötadistriktet. Den aktiviteten tillhör heldagen. Ska bli spännande att träffa övriga ordföranden och höra vad de har på G.

Kan väl inte klaga på bristande sysselsättning i alla fall. Ringde idag på det jobbtips jag fick från TRR igår. Ganska intressant samtal, har skickat över mina ansökningshandlingar, så nu är det bara att vänta på en, förhoppningsvis, fortsättning i ärendet. Man känner sig alltid lite mer hel, när man haft ett jobbsamtal. Hoppet ökar om att man kan vara intressant på arbetsmarknaden vilket stärker självförtroendet.

Mannen var igår på ett nytt läkarbesök. Undrar hur landstinget fungerar? Först gör man ett besök på jourcentralen, kostnad 150:-, får besked att man har begynnande lunginflammation och halsinfektion. Uppmaning att vara hemma och ta det lugnt. Fast han behövde ett läkarintyg, eftersom de dagar som är fria från läkarintyg är förbrukade. Men det kan inte jourcentralen skriva ut, utan uppmanas ta kontakt med sin vårdcentral. Sagt o. gjort, ringer vårdcentralen på morgonen, får en ny tid där. Avgift 150:-. Läkaren där konstaterar samma sjukdom som läkaren kvällen innan gjorde. Han skriver ett sjukintyg och upplyser om att  jourcentralen kunnat skriva intyget, men de tycker det är krångligt. Är det så landstingen i Sverige fungerar? Det är inte helande!!!! Inte undra på om det är svårt att få tider, om alla ska göra 2 besök för en "så enkel" diagnos och åtgärd.

2 kommentarer:

  1. Dagens vård verkar mer som om man helst inte vill ha några patienter och skulle man få några, vill man bli av med dem så fort som möjligt. Min åsikt är att man måste få hjälp så länge man behöver den för att korta ner sjukdomstiden, för vem vill vara sjuk?

    SvaraRadera
  2. Låter ju hel knäppt verkligen...
    Heja landstinget :)

    SvaraRadera