fredag 8 januari 2010

Byråkrati, eller????

Ja, så var man då hemma igen efter Basinformation på arbetsförmedlingen.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker, men nog är det byråkratiskt alltid. I den information jag fick i måndags stod uttryckligen så här: "Till besöket ska du ta med dig betyg och intyg från tidigare studier och arbeten. Dessa ska visas upp i direktservice före eller efter basinformationen."

Jag är ju vän av ordning, så jag åker i god tid till AF, går till direktservice med mina intyg/betyg, tar en nummerlapp och väntar på min tur. Oj, vad klockan går, snart är hon 10.15, bäst jag kollar om någon kan ta emot intygen. Jag får tag i en arbetsförmedlare, som svarar mig:

- Nej, dessa ska du lämna efter informationen.

- Ja men det står ju före eller efter, svarar jag.

- Men det är faktiskt efter den ska lämnas, blev svaret.

Ja, ja, det är bara att traska ner 4 trappor för att gå på informationen. I och för sig bra, motion 3 trappor upp, 4 trappor ner (informationen låg nämligen i källarplanet) och så upp och ner 4 trappor efter informationen. Dagens trappövning!!!

Så till själva informationen - den gav INGET. 45 minuter att lyssna på samma saker som sagts vid inskrivningen. Kanske de får extra bidrag för att ha informationen? Och såklart, ett sätt att få oss stackare som är arbetslösa, att komma ut. Inte en enda fråga, trots att vi var ca 45 personer som lyssnade. Är inte det konstigt? Borde man inte då ställa sig frågan - vad ger informationen de arbetssökande? Man kanske skulle göra en utvärdering bland oss besökare?

Efter informationen, uppför trapporna till direktservice, tog en ny nummerlapp och inväntade min tur. Väl framme hos en trevlig tjej, så lämnade jag intyg och betyg. Och vet ni vad de gjorde? Jo nu var det dags för tjejen att registrera i min meritförteckning att jag verkligen visat betyg och intyg. Och så lämnar man tillbaka intygen till mig! Tror storebror (regeringen) verkligen att vi som är arbetssökande luras? Kan man inte istället se till att man med dagens teknik kan scanna in samtliga intyg/betyg och bifoga dessa till meritförteckningen istället? Fast om man skulle göra så, då blir det ju arbetsförmedlare som blir utan jobb, eller hur?

Nej, nu får jag sluta klaga, äta lunch och se fram emot eftermiddagen hos min nagelterapeut. Kram till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar