torsdag 10 mars 2011

Segerrus och lite grus

Vilket segerrus efter gårdagens urladdning i handbollens div. III. Seger för mitt lag, MHK och därmed klart att det blir div II nästa säsong. Precis före matchstart kom beskedet att ytterligare ett lag dragit sig ur serien och därmed blev gårdagskvällens match direkt avgörande för uppflyttning. Och segern gick till MHK. En riktigt vältjänt seger som tjejerna slitit för hela säsongen. Underbart - nu återstår bara frågan - hur ska klubben fira dessa tjejer? Måste klura ut något skoj för gänget.

Och om det var ruset - så kommer här lite grus. Under bilfärden hit till jobbet så observerar jag alla högar som ligger längs med vägarna och inte minst gatorn i stan. Svarta, fula, stora högar. Resterna av en kall och snöig vinter. Varenda liten plätt, som snart ska spira i grönt, är ju fylld med grus och smuts. Inte ser det vårlikt ut. Skitigt, äckligt! Undrar hur mycket det förstör växtligheten? Och undrar om det kommer att forslas bort för att återanvändas? Kan inte vara möjligt att ta hand om allt detta. Och vilken tid det kommer att ta för snön under dessa högar, att smälta. Förmodligen ska min lilla hjärna inte bry sig, men fult är det!

Det är inte vilken dags som helst idag - det är bästa grannens födelsedag. Så en liten tur dit ikväll. Hipp, hipp hurra!!! Nu kör vi på

1 kommentar:

  1. Gruset ligger nog kvar lämpligen till nästa vintersäsong. Lättare att använda när det redan finns på plats!

    SvaraRadera