söndag 4 september 2011

Kurragömma

lekte vi i går kväll, barnbarnen, maken och jag. Oj vad skoj vi hade. Man glömmer ibland hur kul det är att leka. Vi gjorde det i skymningen så det var ganska lätt att gömma sig också. Och hur många regler finns det? Varje barn skapar sina egna regler, och lite kiv blir det. Roligast är maken - tävlingsmänniska - nej, då inte han, inte, hi hi hi. Vill så gärna vinna så han var kvick att skapa lite nya regler. Men han fick tji.

Barnen har sovit kanonbra och nu är frukosten avklarad. Nu ska jag bedriva barnarbete. Sopa bort spindlar, plocka plommon och dessa hemska mördarsniglar står på arbetsschemat. Det bästa är dock att de bestämt själva. De vill jobba och få en peng. Mutor???? Nej, jag ser det som att de får lära sig att det krävs något för att få pengar.

På tal om pengar, så är det inte billigt att gå på marknad med 3 barnbarn. De var kanonsnälla, men självklart smälter ett mormors hjärta - det är klart att något måste de få. Killarna valde halsband och tjejen valde örhängen. Nöjda, glada och frågan till mig var? Mormor, kan vi få sova hos dig nästa gång det är marknad? Vad tror ni att svaret blev?

Nu sätter vi igång med arbetet, krama varandra och njut av en härlig höstsöndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar