måndag 25 april 2011

Lugnet före stormen

råder här hemma just nu. Lite frukost avklarad, men nu börjar de sista förberedelserna inför påskbuffén. Alla barn och barnbarn kommer till lunchen. Vi blir 18 personer här, oj vad härligt. Men precis som rubriken säger, det är lugnet före stormen. Med 9 barnbarn i huset så blir det stojigt, skratt och gråt brukar avlösa varandra. Det är alltid någon som blir ledsen, slår sig eller något annat. Det är så härligt när det blir liv i luckan.

Dagen kommer att ägnas åt dessa gäster. Därefter blir det lugnt. Då sätter vi oss ner och njuter av tystnaden som uppstår när de åkt. Visst är det konstigt, först längtar man efter stoj och stim, och sedan njuter man av lugnet. Det är nog det som är charmen med dessa besök. Njutningen av olika saker.

Oj vad fort påsken gått, imorgon är det jobbdags igen. Och jag som varit ledig i hela 5 dagar, lillsemester. Vart har de tagit vägen? När jag summerar har vi nog hunnit ganska mycket faktiskt. Trädgården, bilar, altaner - har alla fått sin beskärda del av vårbruk. Skönt väder, trots alla pollen har man kunnat njuta av försommarvädret.

Njut i dag, ta vara på helgledighetens sista timmar och sköt om varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar