fredag 14 oktober 2011

Sorgens dag

Idag är det en sorgens dag. Vi ska följa vår vän Eddie till livets vila. Det är tungt - en kär vän har nått livets målgång, alldeles för tidigt.

Jag har suttit och funderat kring målgången. En av de första resor vi gjorde tillsammans gick bl a till Mora. På fotot står du, Eddie, under målgången i Vasaloppet. Du har nu nått livets målgång alldeles för tidigt. Texten på skylten - I fädrens spår för framtids segrar, gällde inte dig. Du segrade inte över din cancer. Du kämpade tappert, klagade aldrig, skojade med oss alla. Du har på livets resa gett avtryck att minnas - nu efter målgång. Det är en framtidens seger det också. Att kunna lämna dessa fina minnen.

Vi är många som saknar dig, inte minst dina närmaste. Vi kommer dock alltid att minnas dig med glädje, en spelevink som alltid sa att allt ordnar sig. Hjälpsam, omtänksam och en flitig arbetsmyra. Ditt "livs Vasalopp" var kantat av mycket jobb, mycket kärlek till människor och att ge alla den allra bästa service man kan tänka sig. I ditt jobb som servitör/hovmästare träffade du människor från många länder. Du sa alltid - med lite teckenspråk kommer man långt. En härlig inställning!

Här i vårt lilla område Karshult har du varit den som hållit ihop och utökat gemenskapen. En källa med kunskap om hur det varit och hur det kan bli. Du har bidragit stort i styrelsearbetet och med alla fester du och Anette varit med att ordna. Midsommarfirandet är er förtjänst.

Idag följer vi dig i mål - och vännen vi önskar dig en skön vila. Sov gott, fri från smärta och sjukdom. Hos oss alla lever du kvar! Och som du själv sa - skål - för alla fina minnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar