lördag 20 augusti 2011

Snigeljakt

Lördagsmorgon med snigeljakt! Fy tusan vad mördarsniglar det är. Just nu när jag sitter vid datorn och skriver så kommer maken med 1 liter sniglar. Varför mäta i liter? Jo han har kommit på att det är lätt att plocka ner dessa otäckingar i tomma mjölkpaket. Ett paket rymmer drygt 100 sniglar. Så det är bara för mig att också ge mig ut. Det blir stor skörd idag efter dessa 38 mm regn som kom igår.

Det är uppehållsväder, så min käresta kommer att skruva vidare på vår nya altan. Det blir en altan till, folk tror nog inte att vi är kloka, men altan utanför lillstugan blir toppen. Vi ska försöka göra den till en oas, främst på våren då solens strålar värmer så gott där. Vi brukar sitta på trappan utanför lillstugan när vårsolen börjar värma. Lite kaffe med våfflor brukar serveras där. Våren 2012 kan de serveras på en altan. Vi slipper balansera med assietter i knäet, kaffekopp lite ostadigt på gräset, vi får ett perfekt läge att njuta på. Och självklart andra dagar på året också. En annan fördel är, en bit gräsmatta mindre att klippa.

Ett besök på Motala Hantverksmarknad ska vi också hinna med idag. Flera år sedan vi var där, men idag ska vi göra ett besök.

Kramas lite, sköt om er och njut av en sensommardag!

2 kommentarer:

  1. När vi plockade mördarsniglar hos min svärmor förr, lade vi dom i en hink och hällde kokhett vatten över, det blev en äcklig slemmig massa man sniglarna var borta. Hoppas ni slipper regnet när ni ska på marknad. Kram//Britt

    SvaraRadera
  2. Ja du Britt, dessa sniglar är ett elände. Slemmiga, kletiga, luktar apa - till vilken nytta? Vi kom hem innan regnet kom tillbaka, så vi laddar för en tur till svampskogen istället. Perfekt väder att promenera på. Hoppas att du får en fin dag! Kram Elsa

    SvaraRadera