måndag 16 augusti 2010

Bedragare

Det har varit bedragare i farten via mail, till hotellet. Tur att vi har uppmärksam personal, som larmade. De vill boka massor av nätter och förskottsbetala, sen avbokar de och vill ha pengarna insatta på annat konto. Undrar hur länge de klarar sig utan att åka fast. Undrar vad det är för typ av människor? De borde hitta bättre sysselsättning än att försöka lura småföretagare, eller hur?

Idag blir det vanlig jobbardag och sen ska det bli vinbärsgelé och smörgåsgurka-tillverkning till kvällen. Gott att fylla på förråden lite. Nu har också våra slanggurkor börjar komma igen och purjolöken i landet är kanonfin. Kul att få resultat av odlingarna. Planen är att försöka få till en större odlingsplats till nästa år, men den ska byggas, eftersom sniglarna är så jobbiga. Så upp en bit från marken och mycket snigelmedel utanför behövs.

Nu jobbar vi på, eller hur?

4 kommentarer:

  1. Pengatvätt är en vanligt förekommande företeelse. Den som förlorar är staten - alltså vi - men ingen annan. Ni fick betalt utan jobb och fick betala tillbaka utan jobb, nästan. Så är den svenska uppfinningsrika brottsligheten numera.

    SvaraRadera
  2. Det är därför hotell bör ta ut avbokningsavgifter.

    SvaraRadera
  3. Jaha, för att förhindra brottslighet eller för att få betalt för sitt jobb?

    SvaraRadera
  4. Både för att förhindra brottslighet och för att inte stå risken med outhyrda rum. Jag kan inte se vitsen med att bagatellisera brottslig verksamhet. Kan du?

    SvaraRadera