tisdag 7 augusti 2012

Lite nytt

Vi har spenderat helgen hos svåger och svägerska i Kristianstad. Underbara människor, Jola och Richard. Innan vi for dit i lördags morse så var vi tvungna att åka en sväng till svampskogen. 20 liter blev resultatet. 10 till Kristianstad och 10 till Vadstena. Gott i gottgott!

I Kristianstad träffade vi också Görgens mamma. Glad och munter, men ack så glömsk. Det är inte lätt när anhöriga blir dementa. Svårt att förstå. I vilket fall som helst så är det kul att se henne live. Tyvärr blir det inte ofta.

Den största glädjen av allt gav oss Jola och Richard. Båda har nu fått nytt jobb. Jobb som jag tror kommer bli perfekta för dessa hårt slitande människor. Jag önskar dem så mycket lycka till med de nya utmaningarna. Och till alla anställningslösa - det finns jobb att få. Kontakter, kontakter är så viktiga. Än en gång GRATTIS!

Vi kom hem igår vid lunchtid, efter några stopp på vägen. Lite pyssel och plock och sen till skogen. Men inte för att jaga svamp. Utan blåbär! Fy så tråkigt det är att plocka dessa små bär. Det är gott att plocka ut ur frysen i vinter. Blev bara någon liter, men vad gör det. Nu är det 2 liter i frysen till kommande pajer och frukostar.

Idag har vi haft trädgårdsdag. Maken har en ond rygg som resultat utan att klippa häcken. Hoppas han blir bättre till i morgon för då ska vi släpa bort riset.

Nu mina vänner, dags att påbörja lite matlagning till kvällen. Vad sägs om en grillad oxfilé med potatiskroketter och sweetchilisås. Kan det vara något? Jajamen för oss semesterfirare tänder vi grillen. Kram till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar