fredag 24 april 2015

Vårkänslor

Vad är vårkänslor?


  • Är det när Moder Natur visar sig i full blom igen? När t ex mina små sparrisar kommer upp ur jorden, vitsipporna som täcker hela skogen? Solens strålar som värmer igen?
  • Är det när det pirrar i kroppen? Man känner sig lite gladare, ljuset som nu finns omkring oss?
  • Eller är det när någon man älskar, kramar hårt och man bara känner det där härliga, som man bara kan känna från en person man verkligen älskar?


Jag har aldrig funderat på det här tidigare, men i år är det så påtagligt.

Min definition av vår är allt det här.

Jag fullkomligen älskar när Moder Natur visar sig i full blom. Och det upplever jag just nu.

Det pirrar av förväntan i kroppen. Förväntan över vad sommaren ska ge, förväntan över att kunna sitta på bryggan och dingla med benen. Kanske med ett gott glas vin, tillsammans med goda vänner. Förväntan över vad svampskogen ska ge - blir det ett gott svampår? Självklart eftersom förväntningen finns.

Men jag saknar känslan av att vara älskad, känslan av attraktion. Jag vet att mina vänner tycker om mig, och jag tycker väldigt mycket om dom. Jag får och ger många kramar. Men saknar den där speciella, som jag tror att ni alla har känt. Den tillgivna, pirrande, underbara kramen av en person som man är attraherad av. Den saknar jag så fruktansvärt, och det är värre än förra året.

Min förklaring är att jag mår bättre, oftast i alla fall, bättre än vad jag gjorde förra året. Då var allt en dimma. Jag har lärt mig massor om mig själv, jag har överlevt, fast jag inte trodde det. Jag har lärt mig att ha kul, att le, att känna förhoppning, förväntan och längtan. Jag har lärt mig att ta egna beslut, i både stora och små frågor. Jag vet också någon som skulle vara stolt över mig.

Jag har också lärt mig att försöka leva nu. Det är inte alltid så lätt. Men saknaden av att dela många saker med en kärlek, den är stor.

Är det nästa fas i sorgearbetet? Att lära sig att inte ha någon som säger: Jag tycker om dig - när man kommer hem? Att njuta av ett glas vin själv, att packa en matsäck och ge sig iväg själv på en picknick?

Min vårförhoppning är att nästa fas går fort. Att jag lär mig att vara själv.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar